Українські виробники продуктів харчування отримали перші генератори від Німеччини

В числі перших виробництв, що отримали генератори в рамках програми допомоги підприємствам, які виробляють продукти харчування — одне з підприємств ПАТ «Київхліб». Генератор надійшов від Федерального агентства з технічної допомоги (THW) за фінансування Міністерства закордонних справ Німеччини.

«Ми раді бачити, що перший генератор уже встановлений. Важливо, що навіть у випадку відключень електроенергії, виробництво продуктів харчування продовжиться, а більше 1 млн людей з Київщини та Чернігівщини безперебійно будуть забезпечені свіжим хлібом»,— сказав Франк Мюллер, аграрний аташе Посольства Німеччини в Україні.

Ще один із наданих генераторів вирушив на Херсонщину, для аварійного забезпечення випікання хлібопродуктів у «Херсонському хлібокомбінаті». На підприємстві також працює млин із можливістю переробки борошна 75 тонн на добу.

Голова офісу ФАО в Україні П’єр Вотьє сказав, що спільно з німецькими партнерами та Мінагрополітики й надалі будуть допомагати українським агровиробникам критично важливими ресурсами, такими як генератори, насіння та засоби для зберігання зерна.

Мінагрополітики спільно із ФАО спільно визначили список отримувачів промислових генераторів, наданих німецьким урядом. Загалом Німеччина передасть 25 генераторів для виробників продуктів харчування із прифронтових областей, зокрема, для підтримки виробництва хліба, молока, продукції тваринництва, та забезпечення електроенергією складів зберігання тощо.