ТАС Агро почала розвивати трейдерський напрямок у роботі

Компанія «ТАС Агро» у поточному сезоні почала розвивати трейдерський напрямок і вперше в своїй історії зробила відвантаження зерна на FOB.

Про це розвовів комерційний директор «ТАС Агро» Антон Жемердєєв в матеріалі Latifundist.com «Ринок добрив та ЗЗР падає, насіння соняшника буде в дефіциті, прогнози 2023. Про що ще говорили під час Тrend and Hedge Club».

«Це також нелегка історія, але однозначно прибуткова. Останнє судно, яке ми завантажили на FOB, очікували 35 днів. Лише недавно воно зайшло у порт. Плануємо надалі розвивати трейдерський напрямок і робити відвантаження на CIF»,— сказав керівник.

Також він повідомив, що «ТАС Агро» не залишав землі під паром, але протягом короткого часу після 24 лютого змінили сівозміну — збільшили площу під олійні культури (соняшник та сою) на 30% з метою оптимізації розміщення та перевалки урожаю на своїх елеваторних потужностях.

Нагадаємо, агрохолдинг «ТАС Агро» підписав довгостроковий договір на переробку соняшнику з компанією ViOil. Планується переробити понад 70% власного врожаю олійних культур холдингу.