Чорне море — одна з найдепресивніших ділянок для фрахту — експерт

На даний момент Чорне море — одна з найдепресивніших ділянок щодо фрахту. Частина суден стоїть у споті. Але є сподівання, що з часом трейд нормалізується і буде більше вантажних ордерів. У такому разі в січні очікується невелике зростання фрахту, на який, крім збільшення продажів, впливатимуть і погодні фактори, які судновласники враховуватимуть і закладатимуть у його вартість.

Про це в інтервю АПК-Інформ сказав директор BPG Shipping Геннадій Іванов.

За його словами, через саботаж Росією процедур СКЦ, кількість комісій/інспекцій не збільшується. Тому деякі фрахтувальники вимагають у судновласників включати в ставку фрахту до 20 днів очікування в Стамбулі за рахунок судновласника. Хтось запитує фрахт із розрахунку 10 днів очікування. Тому для відносної оцінки фрахтових ставок з України важливо враховувати кількість включених днів очікування.

«Потенційні затримки в портах через погоду призведуть до збільшення страхової премії, тому що вона спочатку розраховується на 7 днів перебування у територіальних водах України (war risk zone — зони військового ризику), а далі пропорційно збільшується. Величина страхової премії на добу становить близько $30 тис., за 7 днів — це $210 тис., а далі відбувається подорожчання фрахту на близько 1 USD/т (партія 30 тис. т) за кожен екстра день перебування у військовій зоні»,— зазначає Геннадій Іванов.