В регіональних митницях вимагали хабарі за експорт зерна до ЄС

До керівництв регіональних митниць, які організували механізм незаконного одержання грошей за оформлення експортно-імпортних операцій з зерном, навідалося СБУ. Силовики заблокували корупційну схему, яка працювала на Київській, Львівській та Чернівецькій митницях.

За даними СБУ, хабарники за різні суми грошей «гарантували» представникам агрокомпаній безперешкодне митне оформлення оптових партій зерна, яке експортували до країн Євросоюзу. Також учасники злочинного механізму вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну іноземні товари широкого вжитку для подальшого продажу у торгових мережах нашої держави.

В СБУ говорять, що щоденні «прибутки» нечистих на руку посадовців митниць складали сотні тисяч гривень.

Силовики задокументували факт вимагання грошей співробітником митниці у столичному регіоні та затримали митника під час одержання хабаря. Крім того, правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та роботи заступника начальника Чернівецької митниці, а також у посадовців митного поста «Городок» на Львівщині.

Зараз іде досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, раніше на подібному «творчому підході» до виконання своїх обов'язків ДБР спіймало керівника митного посту Рені.