За відновлення України тепер відповідатиме Олександр Кубраков

Верховна Рада України призначила Олександра Кубракова віце-прем’єр-міністром з відновлення України — міністром розвитку громад, територій та інфраструктури України. Відповідне рішення було ухвалене ВРУ вчора, 01.12.2022 року.

В Україні об’єднають Міністерства інфраструктури та Міністерства розвитку громад та територій і створять Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, саме його очолить Олександр Кубраков.

Олександр Кубраков вже повідомив, що нове Міністерство дозволить значно покращити цифрове управління відбудовою країни, оскільки матиме краще розуміння загальної картини руйнувань та потреби відновлення. Іншим важливим напрямком його роботи буде завершення уже розпочатих реформ в сфері будівництва через цифровізацію процесів будівництва, децентралізацію в сфері містобудування та посилення відповідальності за порушення.

«Щодо сфери транспорту, то буде продовжено існуючий курс на ефективне та прозоре відновлення зруйнованого, розвиток логістики для українських експортерів та пошук моделей для інвестицій в інфраструктурні проєкти на залізниці, в дорожньому та портовому господарствах, а також в авіа- та поштовій галузях», — проінформував міністр.

Також він зазначив, що іншими пріоритетами роботи стануть завершення реформи децентралізації та впровадження політики енергоефективності.