Мінагрополітики звернулося до іноземних партнерів з проханням допомогти українським аграріям генераторами

 У Державному аграрному реєстрі (ДАР) почалося опитування зареєстрованих там аграріїв, з метою оцінити фактичні їхні потреби у аварійному живленні електроенергією виробничих об’єктів.

За словами заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Дениса Башлика, Мінагрополітики вже запросило цільової допомоги у іноземних партнерів з цього приводу, а опитування дасть реальну картину необхідної допомоги.

«Унаслідок російських ракетних ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури існують перебої з електропостачанням в тому числі і на об'єкти сільськогосподарської діяльності. Міністерство аграрної політики та продовольства України вже звернулось до іноземних партнерів та благодійних організацій з проханням надати генераторне обладнання для живлення сільськогосподарської інфраструктури. Опитування допоможе встановити фактичну потребу сільгоспвиробників у генераторах аварійного живлення», — зазначив Денис Башлик.

Всі аграрії, зареєстровані станом на 20 листопада у ДАР, як юридичні особи так і ФОПи, отримали посилання на заповнення анкети. Нові користувачі, які будуть зареєстровані в ДАР з 29 листопада по 7 грудня, також отримають на електронну пошту посилання на опитувальний лист. Анкетування триватиме до 7 грудня.