Черговість завантаження суден в портах Одеси визначають термінали — АМПУ

Черговість суден у щотижневому плані «зернового коридору» визначають не в Адміністрації морських портів України, а на підставі планів терміналів, які відвантажують зерно в рамках ініціативи. 

Про це йдеться у матеріалі Latifundist.com «Allseeds vs АМПУ. Як працює черга в «зерновому коридорі» та чи можна проплисти «по блату»? 

«План роботи портів на тиждень складається на підставі планів роботи терміналів і саме термінали визначають черговість обробки суден біля своїх причалів і передають цю інформацію філії ДП «АМПУ». АМПУ, в свою чергу, відображає це в щотижневому плані», — зазначили в матеріалі.

Також зазначається, що АМПУ готова розглянути та сприяти впровадженню будь-яких конструктивних пропозицій учасників ринку для підвищення прозорості планування та роботи зернового коридору в складних умовах.

«Оперативна інформація щодо тижневого плану обробки суден портовими операторами та черговості проведення інспекцій СКЦ є у відкритому доступі та розміщена на офіційному сайті ДП «АМПУ» за посиланням», — зазначили в Адміністрації.

Нагадаємо, зерновим коридором стало проходити вдвічі менше суден — ООН.