Потреби у залученні локомотивів компаній ЄС до перевезень в Україні немає — Камишін


Джерело фото: railinsider.com.ua

Немає необхідності допускати іноземні локомотиви на мережу до прикордонних станцій в Україні, оскільки «Укрзалізниця» справляється з перевезеннями.

Про це заявив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін, пише Rail.insider.

«Я представляю українську державну компанію. Ми підемо на такі умови тільки в тому випадку, якщо ми не зможемо це виконати самі. Поки що ми спокійно виконуємо самі. Немає проблеми ні в кого, щоб наші локомотиви щось кудись довозили. Я розумію, що це фантомний біль з минулого, коли залізниці не вистачало локомотивів. Сьогодні вистачає. Ми робимо все, щоб їх вистачало й далі. Через те просто відкрити комусь проїзд по Україні для галочки, ми не будемо цього робити»,— повідомив він.

За словами очільника УЗ навпаки намагається просувати свої послуги тяги за кордоном.

«Це той бізнес, за який ми боремося. Навпаки, ми йдемо з нашими локомотивами в сусідні країни», — сказав Олександр Камишін.

Як відомо, локомотиви УЗ беруть участь у проєкті з перевезень українських вантажів транзитом через Молдову.

В той же час, повноважний представник компанії Freightliner в Україні Денис Орлов вважає за необхідне дозволити курсування локомотивів перевізників ЄС до прикордонних станцій.

«Оскільки Україна є асоційованим членом ЄС, наш уряд має своїм рішенням дати можливість іноземним сертифікованим перевізникам, у яких є договори з Укрзалізницею, їздити своїми сертифікованими тепловозами до найближчих станцій в Україні, зокрема, до Ковелю. Це допоможе вирішити проблему тягового рухомого складу, якого дуже мало в Україні. Окрім дефіциту локомотивів, у нас існують питання з паливом та запчастинами до них. Все це обмежує рух. Тим часом допуск європейських перевізників міг би зняти навантаження на українського національного перевізника»,— повідомив він.