Україна п’ята у світі за обсягами експорту органічної продукції до ЄС

Україна впевнено входить до ТОП-5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС протягом останніх років. Зокрема, у 2021 році наша країна посіла 5 місце у світі із 126-ти країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу.

Про це розповів перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час свого виступу на міжнародному онлайн В2В заході Online Organic Export Days — Україна, Албанія, Сербія. 

«За даними моніторингу, який ми провели у 2021 році, загальна площа наших сільськогосподарських угідь з органічним статусом становила 370 тис. га. Останні роки ми впевнено входили до ТОП 5 найбільших постачальників органічної продукції до ЄС. Зокрема, у 2021 році посіли  5 місце у світі із 126 країн за обсягами імпорту органічної продукції до ЄС із часткою 6,6% від загального обсягу»,— зазначив Тарас Висоцький. 

Він додав, що за інформацією Дослідного інституту органічного сільського господарства Швейцарії (FiBL), Україна у 2020 році посіла 21 місце у світі та 13 — у Європі саме за площею органічних сільськогосподарських угідь.

Також перший заступник Міністра наголосив, що виробництво органічної продукції в Україні здійснюється переважно з дотриманням законодавства ЄС та США. Сертифікують таке виробництво понад 20 органів іноземної сертифікації.