Перевезення зерна у неспеціалізованих вагонах до Польщі частково дозволене — Ткачов

Проблема з передачею зерна у неспеціалізованих вагонах, — піввагонах, цементовозах та мінераловозах, — до Польщі частково вирішене. Рішення стосується вантажу, що не призначений для харчування людей. Його можна передавати після проставлення відповідної відмітки у документах.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

«ТМ (ТМ Софт — ред.) розробив відмітку 232, якою помічається зерно не для харчових цілей. Претензій до приймання такого зерна немає. Тож закликаю тих відправників, що відправили до 15 листопада зерно не для харчових цілей в бік LHS, зверніться на станцію відправлення, дайте телеграму на Ізов, щоб у ваш провізний документ внесли цю відмітку. Це дозволить передати вагони зараз на LHS. На сьогодні більше 500 вагонів заблоковані. Чекали рішення. Воно знайдене», — повідомив Валерій Ткачов.

Проте це рішення не стосується зерна продовольчої групи. За словами Валерія Ткачова, із цього приводу проводиться нарада представників УЗ та LHS за участі санітарних служб.

Нагадаємо, на кордоні між Україною та Польщею накопичилося вже 500 цементовозів, мінераловозів та піввагонів із зерном. Ці зернові вантажі не приймає санітарна служба Польщі.