Іноземні перевізники не бажають узгоджувати довгострокові плани перевезень вантажів — УЗ

На засіданні Експортного офісу при Укрзалізниці 8 листопада обговорювали пропозиції перевізників щодо довгострокового планування (1-6 місяців) перевезень вантажів через західні прикордонні переходи.

За інформацією Rail.insider, в Укрзалізниці не забороняють планувати такі перевезення, але є умова — вони мають бути погоджені з іноземним перевезником, який буде доставляти ці вантажі до портових терміналів Європи.

«Але іноземні перевізники наразі не бажають узгоджувати такі перевезення через відсутність інформації від портових терміналів (про готовність приймати вантаж) та підтверджень від власників перевантажувальних терміналів на кордоні з Україною. Це питання також необхідно ретельно доопрацювати», — зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Він додав, що зараз майже на всіх прикордонних переходах обсяг замовлень значно перевищує можливості прийняття вантажів з боку європейських партнерів. Саме тому філія «ЦТЛ» вимушена застосовувати понижуючі коефіцієнти для узгодження усіх отриманих замовлень від експортерів.

Наразі усі отримані замовлення від експортерів до 20 числа місяця передуючого перевезенню, оброблені ЦТЛ та частково узгодженні європейськими перевізниками та Укрзалізницею. Деякі іноземні перевізники тимчасово призупинили узгодження замовлень через велику чергу з навантажених вагонів.

Нагадаємо, на цьому засіданні Експортного офісу запропонували притягати до матеріальної та адміністративної відповідальності замовників, які не виконують погоджені з УЗ плани навантажень.