УЗ розглядає створення компанії-оператора маневрової тяги

АТ «Укрзалізниця» розглядає можливість створення компанії, яка буде надавати послуги маневрової тяги на всій території України. Нового оператора можуть створити на базі ПрАТ «Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту» (МППЗТ). Також вивчають можливість створення окремого термінального і припортового операторів у структурі вантажної вертикалі АТ УЗ.

Про це повідомляє ЦТС.

«Розробляються заходи щодо виділення окремих операторів за видами діяльності. Так, в планах створення окремого контейнерного перевізника на базі філіалу «Ліски», створення термінального оператора (на базі МЧ і наявних перевантажувальних комплексів та складів на станціях); створення окремого припортового оператора (на базі ДН-5 Одеської залізниці), що буде опікуватися роботою припортових залізничних станцій. Навіть розглядається створення окремої компанії з надання послуг маневрової тяги по всій території України (на базі МППЗТ та маневрового локомотивного парку УЗ)», — повідомив заступник директора Департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов.

Для довідки: 100% акцій МППЗТ належить державі в особі Міністерства інфраструктури. Основний вид діяльності підприємства — перевезення вантажів залізничним транспортом між станціями примикання та вантажовласниками, маневрова робота на під'їзних коліях та вантажних фронтах, операції з навантаження та вивантаження з вагонів, утримання та ремонт під'їзних колій та рухомого складу.

Нагадаємо, за вересень в Україні зросла кількість вагонів-зерновозів.