УДП розглядає можливість перевалки вантажів з барж на морські судна у порту Суліна

Зустріч з представниками румунської Торгівельно-Промислової палати у Бухаресті
Зустріч з представниками румунської Торгівельно-Промислової палати у Бухаресті
Джерело фото: FB

ПрАТ «Українське дунайське пароплавство» отримало пропозицію перевалювати вантажі з річкових барж на морські судна у порту Суліна.

Про це розповів в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко на своїй сторінці в Facebook.

На зустрічі з представниками румунської Торгівельно-Промислової палати, що відбувалася у Бухаресті, Дмитро Москаленко поділився з румунськими колегами планами з розвитку УДП. Зокрема, йшлося про нові можливості організації перевалки з річкових на морські судна.

«Присутній на зустрічі президент Ради директорів Сулінського торговельного порту Юліу Стоклоза запропонував варіант співпраці. Йдеться про організацію перевалочного пункту з річкових барж на морські судна вантажопідйомністю до 32 тис. т. З України може експортуватися олія і зерно, імпортуватися нафтопродукти», — зазначив в.о. гендиректора УДП.

За словами Дмитра Москаленка, для УДП це безумовно приваблива пропозиція, оскільки відстань від Ізмаїлу до Сулінського порту значно коротше ніж до порту Констанци. Водночас є багато аспектів, які вимагають глибшого опрацювання.

Нагадаємо, що ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) та румунська TTS Group S.A. досягли рамкової домовленості щодо можливості перевалки на рейдових стоянках порту Констанца (Румунія).