Екпорт української аграрної продукції з портів досяг 8 млн тонн

Сьогодні, 20 жовтня, Зерновим коридором з порту «Південний» вийшли ще 2 судна з 82 тис. тонн агропродукції. Загалом з початку деблокади портів обсяг експорту агропродукції з них досяг позначки у 8 млн тонн.

За інформацією АМПУ, з Південного сьогодні вирушили танкер ATLANTIS ALMERIA та балкер ARIS T. Продовольчі вантажі направлені до країн Азії та Європи.

«Сьогодні ми подолали черговий рубіж — 8 млн тонн української агропродукції відправлено до країн світу. Всі служби портів працюють на повну потужність. І не зважаючи на довгі і частіші перерви у роботі пов'язані з повітряними тревогами, в цьому місяці ми плануємо перевалили через причали портів Великої Одеси більше 3 млн тонн»,— поділився планами керівник АМПУ Олексій Востріков.

Всього від початку дії Зернової угоди з українських портів вийшли 362 судна з продовольством для країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, Туреччина запропонувала продовжити дію Зернової угоди щодо забезпечення експорту українського зерна зерновим коридором через Чорне море на більш тривалий термін — на 6 місяців або на рік.