Туреччина пропонує подовжити Зернову угоду на пів року або на рік

Термін завершення Зернової угоди спливає 19 жовтня. Туреччина вже запропонувала продовжити дію Зернової угоди щодо забезпечення експорту українського зерна зерновим коридором через Чорне море на більш тривалий термін — на 6 місяців або на рік. 

Про це в інтерв’ю телеканалу A Haber розповів офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин, повідомляє РБК-Україна.

«Ми просимо продовження договору про зерновий коридор на 3, 6 місяців або рік. Я бачу в цьому надію», — сказав Ібрагім Калин.

Але він зазначив, на сьогодні поки що не можна остаточно сказати, чи буде взагалі продовжено угоду, а якщо так, то на скільки.

Нагадаємо, 16 жовтня в Спільному координаційному центрі в Стамбулі пройшла зустріч підписантів Зернової ініціативи. Сторони-учасники — ООН, Туреччина та Україна, — висловили готовність продовжити її дію. Російських представників на зустрічі не було, позицію РФ щодо продовження дії Зернової угоди наразі не оприлюднивали. Зі свого боку, в МІУ не сумліваються в тому, що Зерновий коридор буде працювати й далі.