ООН, Туреччина та Україна підтримують продовження дії Зернової ініціативи

Вчора, 16 жовтня, в Спільному координаційному центрі в Стамбулі міністр інфраструктури України Олександр Кубраков зустрівся з міністром оборони Туреччини Хулусі Акаром. У фокусі перемовин — реалізація Зернової ініціативи та продовження її дії після 22 листопада 2022 року.

Про це МІУ повідомило на своїй сторінці у Facebook.

«Сторони-учасники «Ініціативи» — ООН, Туреччина та Україна, — висловили готовність продовжити її дію і запевнили у докладанні максимальних зусиль для її успішної реалізації. На даний момент немає жодних сумнівів, що робота «зернового коридору» буде продовжена після 22 листопада», — йдеться у повідомленні.

Також під час зустрічі українська сторона наголосила на важливості прискорення Спільним координаційним центром процесу інспектування суден. Завдяки цьому вдасться суттєво збільшити об’єми експорту зерна в держави Африки, Азії та Європи, а також запобігти утворенню черг на перевірках.

Зазначається, що в рамках Зернової ініціативи Всесвітня продовольча програма ООН уже відправила понад 150 тис. тонн пшениці для жителів країн, які стикнулись із загрозою голоду.