НІБУЛОН завершив будівництво першої черги нового терміналу у Ізмаїлі

СП «НІБУЛОН» завершив перший етап будівництва нового зернового терміналу у Ізмаїлі Одеської області. Будівництво було розпочате ще за часів життя засновника компанії Олексія Опанасовича Вадатурського.

Зараз на посаді генерального директора компанії Олексія Опанасовича замінив його син Андрій Вадатурський. Він і повідомив у Facebook про завершення першого етапу будівництва нового терміналу. Технічних деталей нового предприємства новий гендиректор «НІБУЛОНу» не розкриває.

«Я радий повідомити, що ми закінчили перший етап будівництва нового терміналу компанії «НІБУЛОН» в Ізмаїлі Одеської області, який розпочав мій покійний батько. Це допоможе нам пом’якшити збій використання наших встановлених експортних маршрутів», — йдеться у повідомленні.

Андрій Вадатурський зазначив, що війна не лише позбавила компанію її засновника, але також серйозно порушила її роботу.

«Постраждало все наше виробництво, логістика та експортні можливості. 20% активів компанії знаходяться в умовах тимчасової окупації в південних та східних регіонах України, а обсяги нашого експорту різко впали у порівнянні з попередніми роками. Оскільки сьогодні компанія «НІБУЛОН» не може працювати у звичному режимі, транспортні витрати для аграріїв зросли в десять разів. Це зменшило їхні прибутки та призвело до суттєвого підвищення цін для кінцевого споживача», — повідомляється у Facebook.

Новий гендиректор «НІБУЛОНу» також повідомив, що «залучив міжнародну консультативну раду для підтримки управлінської команди, і ми запроваджуємо нові процедури корпоративного управління відповідно до найкращих міжнародних практик».

Нагадаємо, 31 липня поточного року внаслідок ночного обстрілу Миколаїва трагічно загинули Герой України, генеральний директор компанії «НІБУЛОН» Олексій Опанасович Вадатурський та його дружина Раїса Михайлівна Вадатурська.