АГРОТРЕЙД планує зберігати в полімерних мішках до 100 тис. т зерна

Група «АГРОТРЕЙД» збільшить обсяги зберігання зерна в бегах до 100 тисяч тонн. Таке рішення ухвалили, оскільки значні залишки торішнього врожаю не відвантажили з елеваторів через війну.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Як зазначається, зазвичай за сезон на елеваторах «АГРОТРЕЙД» у мішках зберігали 50-60 тис. т зерна. У цьому році компанія вдвічі збільшить цей показник.

«Зберігання зерна в мішках завжди було актуальне в період інтенсивного збирання зерна та повільного відвантаження. Особливо актуальним це питання стає під час збирання кукурудзи, тому що на цей період елеватори вже заповнені ранніми зерновими, соєю та соняшником», — розповідає директор виробничо-технічного департаменту Костянтин Ворона.

Зберігання в бегах дає можливість приймати додаткові обсяги зерна без капітального будівництва та значних витрат, відзначили в компанії. 

«Загалом зберігання зерна в мішках є гарною альтернативою будівництву стаціонарних елеваторів, особливо, якщо зерно достигає в полі базисних показників по волозі. Стосовно вологи ми проводили експерименти і закладали зерно з вологою до 18%, якість не погіршувалась», — зазначає Костянтин Ворона.

Нагадаємо, аграрії пояснили, що збір кукурудзи взимку або навесні приносить проблеми із якістю зерна.