В Угорщині збираються модернізувати залізничні вузли для прискорення експорту українського зерна

В Угорщині збираються модернізувати прикордонний перевантажувальний залізничний вузол Захонь. Планується збільшити пропускну спроможність вузла та перевантажувальної станції. 

Про це повідомляє видання Kurier kolejowy.

«Роботи вартістю 12,4 мільярда форинтів включають станцію Захонь, сортувальну станцію Захонь та Епер’єске, де будуть відновлені колії, які за останні десятиліття застаріли та були пошкоджені», — сказано в повідомленні.

Як зазначив Держсекретар з питань транспорту Угорщини Давид Вітезі, залізнична інфраструктура, логістика та управління робочою силою стикаються з величезним викликом через раптовий наплив нових завдань.

«Збільшений трафік часто блокується (буквально) широкими вагонами, які очікують на розвантаження або вже порожні, або звичайними вагонами, які очікують на завантаження. Зокрема, деякі колії зараз непроїзні через десятиліття недовикористання. Ми плануємо відновлення закритих колій, збільшення їх пропускної спроможності, досягнення швидкості 20-40 км/год на сортувальних станціях і забезпечення безпечних умов праці вночі», — зазначив Давид Вітезі.