В Україні відкриють офіс ФАО

Кабінет Міністрів погодив підписання угоди між урядом України і Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO/ФАО) про створення в нашій країні Проєктного офісу і надання технічної та гуманітарної допомоги нашій державі.

Про це повідомляє Мінекономіки.

Підписати угоду, ухвалену на засіданні 27 вересня, уповноважили першого віцепрем'єр-міністра - міністра економіки України Юлію Свириденко.

«Україна давно та плідно співпрацює з FAO — організацією, місією якої є боротьба з голодом по всьому світу. Однак через війну, розв’язану росією, допомога потрібна вже нам. FAO надає її, зокрема, реалізуючи спільно з урядами країн-партнерів програми підтримки українських аграріїв», — зазначила Юлія Свириденко.

В уряді очікують від організації більш тісної координації в питаннях зернового експорту. На переконання віцепрем’єра, у перспективі співробітництво з FAO сприятиме зростанню українського експорту та створенню експортоорієнтованої економіки з високою доданою вартістю.

Водночас Україна й надалі допомагатиме країнам, де гостро стоїть питання продовольства.

У Мінекономіки повідомляють, що від початку широкомасштабного вторгнення РФ FAO оновила план швидкого реагування в Україні з метою допомоги дрібним українським фермерам та середнім виробникам.

Нагадаємо, уряд України прийняв рішення надіслати безкоштовні 50 тис. тонн зерна до Ефіопії та Сомалі.