Укрзалізниця до кінця року проведе суттєву діджиталізацію вантажоперевезень

АТ «Укрзалізниця» планує реалізувати три проєкти щодо діджиталізації вантажних перевезень у 2022 році.

Про це йшлося в ході чергового засідання Експортного офісу при Укрзалізниці, повідомляє Rail.insider.

Найбільшим проєктом має стати оновлення системи планування перевезень АС «Месплан».

«Щодо діджиталізації. Ми зараз отримали під це фінансування, — повідомив член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін. — До кінця року ми хочемо реалізувати три великі програми. Перша – повністю поміняти «Месплан», прибрати купу узгоджувальних моментів з нашого боку. Дати інший зручний, сучасний та зрозумілий інтерфейс».

Другий проєкт, за словами представника УЗ, стосується створення електронного кабінету клієнта. У нового сервіса буде багато можливостей: обмін листами та електронним документообігом, актами виконаних робіт, податковими накладними з урахуванням цифрових підписів, оформлення перевізного документу.

Третій проєкт стосується осучаснення колцентру служби підтримки клієнтів — УЗ купує програму для сучасного оснащення колцентру, що пришвидшить роботу сервісу.

Вячеслав Єрьомін також повідомив, що триває робота щодо створення офісу крупних клієнтів. Крім того, планується максимально автоматизувати процес планування.

Нагадаємо, УЗ нещодавно створила класифікатор перевантажувальних терміналів на кордоні. Тривають роботи щодо підключення українських терміналів до процесу узгодження планування перевезень. Крім того, іде процес залучення іноземних перевізників до роботи в системі АС «Месплан»: 10 перевізників з 19 отримали підключення до цієї програми планування.