В Укрзалізниці створили класифікатор прикордонних терміналів

Для більш детального планування вантажних перевезень через західні прикордонні переходи в «Укрзалізниці» створили класифікатор терміналів.

Про це під час традиційної наради з представниками аграрного ринку заявив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

«Із 23 серпня запрацював класифікатор. До нього увійшли 87 терміналів, у тому числі понад 50 іноземних. Це дозволить нам якісніше планувати перевезення», — розповів Валерій Ткачов.

Також він додав, що підключення до планування власників терміналів є частиною програми щодо поглиблення та вдосконалення процесу. В межах цього УЗ продовжує роботу щодо підключення іноземних перевізників до української автоматизованої системи планування вантажних перевезень «Месплан».

За словами посадовця, з 19 перевізників із сусідніх країн, що співпрацюють з українською залізницею, на сьогодні 6 подали заявки на підключення до системи. В УЗ хотіли би протягом одного–двох місяців максимально підключити до програми інших партнерів.

На нараді зазначили, що нові підходи до планування з урахуванням реальних можливостей окремих переходів та перевізників, продовжують давати плоди: триває тенденція до скорочення заторів з вагонів на кордоні. За останній тиждень черга скоротилася майже на 1,5 тис. одиниць і нині становить 27,4 тис. вагонів. Проте на ряді прикордонних переходів і в цілому ситуація ще лишається досить напруженою.

Нагадаємо, як повідомляють новини дня, УЗ збирається організувати додаткове залізничне сполучення ще на трьох прикордонних переходах — два в напрямку Польщі і одне в напрямку Румунії.