Компанія UTA Group почала відвантажувати зерно на Дунаї

UTA Group відновила свою операційну діяльність і почала працювати у південній частині України на Дунаї. Перші партії пшениці об'ємом 3140 т UTA Group відвантажила на баржі у співпраці з компанією Falcon Group SA. Планується, що UTA Group зможе відвантажувати до 15 тис. т зерна в місяць.
 
Про це повідомила пресслужба UTA Group на своїй сторінці у Facebook.
 
Як зазначили, з липня компанія орендує склади на 5 тис. т зерна, щоб накопичувати продукцію для подальшого експорту. За перший місяць роботи накопичено вже понад 5500 тонн пшениці.
«Для нашої компанії це важлива подія, оскільки ми повертаємося в бізнес після втрати доступу до територій і самого терміналу в Маріуполі. Ми продовжуємо займатися тим, у чому ми сильні — агрологістикою. Надалі плануємо нарощувати обсяги відвантаження та активно розвивати цей логістичний напрямок. Зараз ми на етапі формування та вдосконалення бізнес-процесів, що дозволить нам найближчим часом вийти на проєктну потужність із відвантаження до 15 тис. тонн на місяць», — сказав керівник UTA Group Павло Плотніков.
Для довідки: зерновий термінал «УкрТрансАгро», що працював в Маріупольському морському порту, повністю зруйнували російські війська. У квітні компанія UTA Group заявила, що через військові дії припинила свою роботу у місті Маріуполь та інших населених пунктах, непідконтрольних Україні.