Укрзалізниця обмежила перевезення у чотирьох напрямках до країн ЄС

«Укрзалізниця» відсьогодні, з 1 серпня, оголосила про впровадження конвенцій на вантажні перевезення у чотирьох напрямках до країн Європи.

Про це повідомляється на сайті УЗ.

Так, з 1 серпня забороняються перевезення у критих вагонах до Болгарії, Німеччини, Сербії, Словаччини, Угорщини, Австрії, Польщі, Хорватії, Чехії, Словенії, Румунії, Чорногорії через прикордонні переходи Ізов та Вадул-Сірет. Це стосується перевезеннь у критих вагонах з об’ємом кузова понад 130 м3, критих і переобладнаних вагонах, власником яких є регіональна філія «Південно-Західна залізниця», філія Центр транспортної логістики» та філія «Рефрижераторна вагонна компанія» АТ «Укрзалізниця». Водночас дозволяється навантаження у вагони ВС.

Також обмежуються перевезення через прикордонні переходи Дяково та Вадул-Сірет до Румунії та Болгарії: забороняється приймання до перевезення всіх вантажів по колії 1520 для перевізників ЧФР Марфа, CER Fersped.

Ще дві конвенції обмежують перевезення до Словаччини через станцію Ужгород. Зокрема, обмежуються доправлення соняшнику, насіння, пшениці, кукурудзи, шроту та соняшникової олії на адресу компанії Interport Servis. Також забороняється перевезення аглоруди для U.S.Steel Kosice.

Конвенції діятимуть з 1 серпня та до скасування.