Експерт розповів, за рахунок чого порти на Дунаї можуть збільшити продуктивність

Сьогодні порти Дунаю вийшли на пікове завантаження. За підсумками минулого місяця порти Рені та Ізмаїл перевалили близько 1 млн тонн зернових. Щоб збільшувати потужності перевалки надалі, потрібно вдосконалювати керування процесами.

Про це говорить керівник компанії «Краншип» Іван Ніякий в інтерв'ю виданню «Порти України».

«Тому подальше збільшення буде за рахунок якісних показників та роботи менеджменту — адміністрування Суліни та каналу Бистре, проведення та постановки суден, грамотного підвезення вантажів, боротьби з перевантаженістю доріг тощо», — каже Іван Ніякий.

Іван Ніякий вважає, що і в перший рік після перемоги Дунай буде дуже затребуваним, а після відновлення конкуренції з потужнішими портами Великої Одеси все ж буде більш привабливим для клієнтів, ніж до війни.

«Далі йому буде складно конкурувати з суднами, які вантажаться в портах Великої Одеси, але він точно збільшить свою привабливість вдвічі у порівнянні з тим, що було до війни, враховуючи, що сьогодні дуже багато вкладається в розвиток, вдосконалення вантажних потужностей, зберігання, підвезення та ін.», — зазначає керівник.