Сушіння кукурудзи на твердому паливі має окупитись за один рік — учасник ринку

В умовах війни більшість аграрних компаній вимушені сильно економити обігові кошти, тому інвестиції у розвиток та модернізацію дуже скоротилися. Однак переобладнання зерносушарок на роботу з альтернативним паливом можна прирівняти до поточних витрат, ця інвестиція окупиться вже за рік.

Таку думку у інтерв'ю Latifundist.com виказала директор з фінансової та операційної діяльності Групи «АГРОТРЕЙД» Олена Ворона.

Вона говорить, що у «АГРОТРЕЙДІ» призупинили фінансувати все, крім проєктів, пов’язаних з економією обігових коштів, коли інвестицію можна прирівняти до поточних витрат.

«Наприклад, сушіння кукурудзи на твердому паливі, яке, за нашими підрахунками, має окупитись за один рік», — каже Олена Ворона.

Олена Ворона — економіст з великим досвідом роботи, але вона каже, що зараз мало що можна порадити агробізнесу щодо економії.

«Я можу порекомендувати шукати якісь більш стабільні компанії, які готові надати вам відтермінування платежів, і не витрачати гроші на якісь щоденні процеси. Наприклад, зменшити кількість відряджень, щоб зекономити на паливі. Загалом слід зосередитись на нагальних потребах і не витрачати жодної гривні на зайві речі», — говорить спеціаліст.

Нагадаємо, українські елеватори активно переходять на альтернативне паливо.