Alebor Group побудує експортний зерновий термінал на 60 тисяч тонн зерна

Alebor Group побудує експортний зерновий термінал на румунсько-українському кордоні, на якому можна буде одночасно зберігати 60 тис. тонн продукції.

Про це в ефірі ТСН розповів засновник Alebor Group Олексій Кустов.

На майбутньому терміналі компанія має намір здійснювати експортні відвантаження зерна до країн Європи по вузькій колії. Розпочати роботу терміналу Alebor Group планують вже у вересні.

«‎Компанія вже придбала 15 га під будівництво на станції Вадул-Сірет для постачання зерна до румунського порту Констанца. У вересні плануємо поставити перший вагон та вийти на показник перевезення у 1,5 тис. т зерна на добу»‎, — сказав Олексій Кустов.

Будівництво другої черги «Вадул-Сіретського терміналу» заплановано на січень 2023 року, після чого перевантажувальний комплекс зможе зберігати до 60 тис. т зерна одночасно, а обсяг експортних відвантажень сягне 3 тис. тонн зерна на добу.

Нагадаємо, ГК Alebor Group почала розбудову «Вороновицького ХПП», потужності одночасного зберігання підприємства будуть збільшені на 57 тис. тонн. Після завершення робіт на елеваторі можна буде одночасно зберігати 197 тис. тонн зерна.