В урожаї пшениці цього року переважатиме продовольче зерно — Висоцький

Враховуючи всі обставини посівної, логістики та воєнного часу, в Україні очікується непоганий врожай зерна — не рекордний, проте вищий від середньостатистичного за останні п’ять років — від 50 млн тонн зернових. Що стосується пшениці, то переважатиме продовольче зерно.

Такий прогноз озвучив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, повідомляє Мінагрополітики.

Тарас Висоцький повідомив про обнадійливу динаміку експорту. Так проти 350 тис. тонн у березні, близько 1 млн тонн у квітні, у червні експорт перевищив 2 млн 100 тис. тонн агропродукції.

«Ми продовжуємо працювати над пошуком шляхів деблокування наших портів і збільшенням об’ємів експорту. І, звісно, зараз активно завозимо разом з міжнародними партнерами необхідне устаткування для забезпечення додаткових місць для зберігання, поки ця логістика розвивається», — зазначив він.

Крім того, перший заступник міністра розповів, що на кордонах з Польщею та Румунією вже діють два транзитних хаби для українського зерна, крім того свою допомогу підтвердили Великобританія, США та Канада.

Нагадаємо, Кабмін скасував ліцензування експрту пшениці.