Кількість вагонів на прикордонних переходах наближається до 40 тисяч

Майже на 600 вагонів-зерновозів зросла кількість хоперів на прикордонних переходах з ЄС. Станом на 9 червня до кордону загалом прямувало 39,3 тис. вантажних вагонів, що майже на 2 тис. одиниць більше, ніж наприкінці травня.

Про це йшлося під час онлайн-наради Укрзалізниці із представниками аграрного ринку 9 червня, пише Rail.insider.

Найбільше вагонів прямують у напрямку Польщі через стик Ізов—Грубешув — понад 12,6 тис. одиниць. На другому місці за кількістю накопиченого рухомого складу перебуває стик зі Словаччиною — Чоп—Чієрна над Тісоу (понад 7 тис. вагонів). На майже 1,5 тис. менше прямує до прикордонного переходу з Румунією — Вадул-Сірет—Дорнешти.

«Водночас Вадул-Сірет утримує сумне лідерство за кількістю накопичених зерновозів: туди прямують 3,9 тис. одиниць. Обсяг передачі навантажених вагонів до Румунії залишається низьким. Як наслідок, прикордонні переходи з цією державою є найпроблемнішими. Так, черги на Вадул-Сірет—Дорнешти та Дяково—Халмеу сягають 94 та 30 діб відповідно. Зауважимо, що у напрямку Вадул-Сірета наразі введено ще дві конвенції», — повідомляє видання.

Складнощі є і на стику Могилів-Подільський—Велчинець передусім через нестачу тяги та локомотивних бригад у залізниці Молдови.

Нагадаємо, через прикордонний перехід Рава-Руська-Верхрата дозволили передачу вагонів із зерновими вантажами.