Борошномельне підприємство на Сумщині відновлює роботу після окупації

Борошномели працюють на 30-50% від довоєнної потужності
Борошномели працюють на 30-50% від довоєнної потужності
Джерело фото: FB компанії
У місті Тростянець Сумської області відновлює роботу борошномельне підприємство ТОВ ТД «Ельдорадо». Виробничі потужності заводу дозволяють переробляти 5 тис. т зерна на місяць. Зараз вони завантажені на 30-50%.
 
Про це розповів генеральний директор підприємства Валерій Чумаков місцевому ЗМІ.

Як каже керівник, під час перебування окупантів в Тростянці із заводу зникла продукція на суму близько 2 млн гривень. Рашисти розікрали автопарк підприємства, зруйнували адмінкорпус, викрали комп'ютерну техніку.
 
Зараз підприємство налагоджує роботу і має вдосталь сировини.
«Якщо раніше ми буквально вигризали якісну пшеницю в аграріїв, то зараз на ринку її вдосталь. Ціну власну продукцію не підіймаємо, навіть навпаки, зменшуємо», — каже Валерій Чумаков.
Головна проблема — відсутність ринків збуту і порушена логістика. За словами Валерія Чумакова, якщо і є можливість доставляти товари за кордон, то незначний обсяг продукції та очікування на кордоні, яке досягає майже 10 діб, спростовують економічну складову такого експорту.
«Намагаємося знайти та закріпитися на нових ринках збуту. Наше борошно відповідає європейським стандартам, тому маємо надію на успіх», — говорить керівник.
Нагадаємо, ІМК відбудовує пошкоджений під час обстрілів елеватор у Чернігові.