В Австрію прибув перший потяг з українським зерном

Доставка зерна із України до Австрії стане регулярною
Доставка зерна із України до Австрії стане регулярною

6 травня відбулась важлива подія — на постійній основі запрацював потяг, який буде доставляти українську кукурудзу до Австрії. Компанія «Агросем» виступила ключовим партнером між українськими аграріями та кінцевими покупцями кукурудзи.

«На сьогоднішній день для нас дуже важливо підтримати українських фермерів та знайти рішення для експорту вирощеної продукції …» — підкреслюють в «Агросем».

На шляху організації всього логістичного процесу з боку компанії «Агросем» було задіяно багато державних установ та посадовців, і ось перші 25 вагонів-хоперів вже дісталися замовника.

Перший потяг із українським зерном в Австрії урочисто зустрічала делегація на чолі із послом України в Австрії Василем Химинцем, міністеркою сільського та лісового господарства, екології та водних ресурсів Австрії Елізабет Кьостінгер, директором «Агросем» Олексієм Куликом та генеральним директором ÖBB (Австрійські федеральні залізні дороги) Андреасом Матта.

«Клієнти і в Україні, і в Австрії задоволені результатом, але процес був складний, особливо через різницю між шириною колій в Україні та Європі. Це потребувало пошуку станцій, де можна було б здійснювати перевантаження з українського потягу до австрійського, а також потрібно було з’ясувати наявність вільних вагонів в обох країнах. Але ми впевнені, що потяг курсуватиме щотижня, доставляючи продукцію до Європи. Ми маємо все зробити для того, щоб українські аграрії могли реалізувати свою продукцію в Європі по ринкових цінах», — зазначив Олексій Кулик.

Перші 25 вагонів із зерном прибули до Австрії