Учасники ринку розповіли про ціни на автоперевезення агропродукції

Учасники ринку розповіли про радіус та ціни автоперевезень агропродукції
Учасники ринку розповіли про радіус та ціни автоперевезень агропродукції
Джерело фото: Latifundist.com

Раніше радіус перевезень зерна автотранспортом складав приблизно 400 км. Все, що більше, — успішно перевозилось залізницею. Зараз радіус транспортування складає до 1 тис. км. 

Про це розповіли участники ринку в матеріалі сайту Latifundist.com «Автомобільна логістика у воєнний час: ціни, стан доріг та перетин кордону».

Щодо ціни, то на неї впливають багато факторів. За словами аналітика Zernotorg.ua та Zernovoz.ua Олександра Тищенка, це і зростанням кілометражу проїзду, оскільки інфраструктура в багатьох місцях пошкоджена і транспорту треба об’їжджати ці ділянки. Це і коливання вартості дизельного палива, та ліміти наливу на один транспортний засіб. Також перевізники закладають у тариф ризики воєнного часу.

Своєю чергою Олександр Мащенко, застновник Zernovoz.ua и Zernotorg.ua, розповідає, що на далекі відстані вартість перевезення складає приблизно 1,80-2 грн за 1 км.

У компанії G.R. Agro нам розповіли, що ціна залежить від кожного окремого напрямку. На неї впливають терміновість, об’єм, який потрібно доставити, та ціна на дизельне паливо. За словами комерційного директора G.R. Agro Дмитра Суха, наразі стало набагато складніше заправлятися.

«Є заправні станції, які взагалі не заправляють дизелем, а є такі, що відгружають по 50 л або 150 л на добу. Тому ці обмеження теж впливають на вартість. Ми співпрацюємо з декількома постачальниками палива. Якщо в одного немає палива, то оперативно шукаємо в іншого. Але на це теж витрачається час», — акцентує Дмитро Сух.