Німеччина планує організувати перевезення зерна з України

Німеччина планує організувати перевезення зерна з України за допомогою залізничної компанії DB Cargo.

Про це пише Handelsblatt.

Компанія DB Cargo планує допомогти Україні та замінити відсутність морського транспорту, прессекретар Deutsche Bahn це підтвердив.

«Як співробітник залізничного транспорту, я маю забезпечити відправку 20 млн т зерна, щоб запобігти світовій голодній катастрофі», — сказав держсекретар парламенту у Федеральному міністерстві транспорту Міхаель Тойрер.

За його словами, тривають перемовини з  АТ «Укрзалізниця» та із залізницями Польщі, Чехії, Словаччини та Румунії. Наразі в Німеччині вивчають як можна реалізувати цей «зерновий міст». Можливо, це буде близько 20 тис. поїздів, кожен з них може перевозити до 52 контейнерів або кілька тисяч тонн вантажу.

У DB Cargo також запропонували доправляти зерно залізницею до портів на Адріатичному або на узбережжі Північного моря. Вже звідти зерно можна буде перевантажувати і транспортувати суднами в регіони, які цього найбільше потребують, зокрема в Ефіопію, Ліван та Індонезію.

Нагадаємо, Великобританія скасувала всі мита та обмеження на експорт української агропродукції згідно угоди про вільну торгівлю. Вона мала почати повноцінно працювати для України з 2023 року.