Росія збирається вивезти зерно з окупованих українських територій

Жителі тимчасово окупованого Криму повідомляють, що останнім часом вони помітили збільшення кількості вантажних потягів, на вагонах яких написано «зерно». Усі вони належать «северо-кавказкой железной дороге». Потяги прямують до залізничних станцій, які межують з Херсонською областю. В Криму своїх запасів зернових для вивезення в такій кількості немає.

Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

«Херсонщина та Запорізька область дають великі врожаї зернових і на цей час там розміщена велика кількість зерносховищ. Тож агресор, вочевидь, має намір вивезти українське зерно. Декілька тижнів тому рашисти вже викрали зерно з Бердянського порту», — зазначає Денісова.

Вона додала, що вивезення зерна та продуктів харчування з окупованих територій є порушенням статті 55 Женевської конвенції 1949 року про захист цивільного населення під час війни.

Нагадаємо, Запорізька обласна прокуратура почала досудове розслідування у кримінальній справі щодо ймовірного викрадення російськими окупантами торгових суден з українським зерном із Бердянського порту.