Експортні ціни на фуражний ячмінь перевищили вартість продовольчої пшениці

На минулому тижні в Україні знизилися експортні ціни на ячмінь на базисі FOB як минулорічного врожаю, так і врожаю поточного року. Обмежений обсяг запасів ячменю та прогнози щодо його низького виробництва у цьому році перешкоджав більш значному зниженню цін. Внаслідок цього ціни на фуражний ячмінь перевищили вартість продовольчої пшениці.

Про це свідчать дані моніторингу ІА «АПК-Інформ».

На кінець минулого тижня індикативні ціни пропозиції на фуражний ячмінь минулорічного врожаю з поставкою в квітні-травні знизилися на 15 USD/т — до 370-395 $/т FOB. В середньому це на 5 $/т вище за ціни на пшеницю з протеїном 12,5% на аналогічних умовах поставки.

Ціни пропозиції на ячмінь майбутнього врожаю з поставкою в липні-серпні встановилися у діапазоні 330-350 $/т FOB, що на 10 $/т більше, ніж форвардні ціни на пшеницю з протеїном 12,5% на тих самих умовах поставки.

Нагадаємо, АТ «Аграрний фонд» почало закупівлю зерна врожаю 2022 року. Авансові платежі товариство здійснює під заставу майбутнього врожаю в розмірі 50-70% від загальної вартості законтрактованого зерна. Обов’язковою умовою співпраці є страхування посівів.