Основне завдання зараз — забезпечити переробку сировиною — Рибчинський

Основним завданням аграріїв України зараз є забезпечення переробних підприємств сировиною.

Такою думкою поділився голова правління ГО «Борошномели України» Родіон Рибчинський у матеріалі «Українські крупи: внутрішнє споживання та можливий експорт».

«У нас достатньо можливостей, щоби переробити будь-яку кількість продукції. Чи буде надлишок цієї продукції, чи буде експорт, подивимося. Не треба заглядати вперед, експортувати все це можна, попит є на зовнішніх ринках на нашу продукцію, було б що. Але основне завдання зараз — забезпечити переробку сировиною», — розповів голова правління ГО «Борошномели України».

За його словами, для виготовлення «Артеку» та манки, ячневої та перловки, кукурудзяної та горохової круп сировини в Україні більш ніж достатньо. Потрібна тверда пшениця для макарон, булгуру та кус-кусу, а також просо для пшоняної крупи, гречка для гречаних круп та овес для вівсяних круп та пластівців.

«Тому раджу аграріям звернути увагу саме на ці круп'яні культури, які є ефективними з грошової точки зору, та які потрібні на внутрішньому ринку. Таким чином ви підтримаєте своє господарство і внутрішніх переробників та споживачів», — радить Родіон Рибчинський.

Нагадаємо, Полтавська обласна військова адміністрація заборонила вільний вивіз пшениці та борошна з області, щоб уникнути дефіциту.