Вихід України зі світового ринку зерна на руку нашим конкурентам — Мірошніченко

Наразі є світові залишки зерна, попереду новий урожай. Традиційні країни-експортери (ЄС, Північна та Південна Америка) за рахунок високих світових цін виграють. Вони замінять Україну на міжнародних ринках, ціни продажів будуть високі і у виробників цих країн буде мегамаржинальність. Тому геополітично вихід України зі світового ринку зерна на руку конкурентам. 

Про це розповів в інтерв’ю AgroPolit.com трейдер та колишній депутат Іван Мірошніченко.

«Але це буде короткостроковий виграш. За рік світ чекає голод без українського зерна, олії та агропродукції. Адже такий значний баланс агровиробницва ніхто не в змозі довго перекривати. Я вже мовчу про закриття «продовольчої дірки» у світі, яку закривала Україна весь цей час. Якщо Україна не експортуватиме  агропродукцію один сезон,  то світові запаси продовольства знизяться до мінімального рівня. І це вже буде дійсно критично для продовольчої безпеки світу», — зазначив Мірошніченко.

Він додав, що у разі недобору цьогоріч врожаю у світі, або у випадку, якщо десь станеться природній катаклізм, продовольчий збій у світі трапиться раніше.