Прометей не може розпочати посівну в одному з районів Миколаївщини

Виробничі компанії Групи «ВК Прометей» та «АГРО КАПІТАЛ ЦЕНТР», розташовані в Баштанському районі Миколаївської області, не можуть завершити підживлення та розпочати посівну на частині своїх площ у зв'язку з активними бойовими діями в регіоні.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Друге підживлення озимої пшениці майже виконали всі агрогосподарства Групи «Прометей». Залишилася частина полів площею близько 300 га, де внаслідок об'єктивних причин роботи із внесення добрив призупинено.

Щодо посівної кампанії, то агрогосподарства Групи, розташовані в Баштанському районі, на даний момент розпочали роботи з підготовки ґрунту до посіву на 1/4 своїх площ із майже 10 тис. га. У зв'язку з бойовими діями в Снігурівському районі, у зоні ризику поки що залишається група полів у селищі Тернові Поди, що належать виробничій компанії «Агро Капітал центр».

«На початку березня Баштанський район зазнав потужного обстрілу з боку окупаційних військ. Наші виробничі компанії зазнали значних матеріальних збитків, персонал був евакуйований, документація майже повністю знищена. У зв'язку з цим зростають ризики того, що посівні роботи в цьому регіоні не будуть проведені в повному обсязі згідно з графіком виробничого процесу», — повідомив головний агроном ГК «Прометей» Ілля Троїцький.

Крім того, компанія зазнала значних втрат із сільгосптехніки, яка мала бути задіяна у підготовці ґрунту під соняшник. Залишиться близько 3 тис. га, за якими існують ризики щонайменше зсуву посівної за термінами.  

На сьогоднішній день можливість проводити посівну кампанію є на полях у Доманівському (ПК «Злагода»), Арбузинському (ПК «Вісла»), Врадіївському (ПК «Україна») районах. Але в цих господарствах існують проблеми з паливом. Щодо ЗЗР та посівного матеріалу, то його постачальники поки що не мають можливості виконати всі договірні зобов'язання, тому тут теж існує певний дефіцит.

Нагадаємо, компанія «Прометей» продовжить співпрацювати з фермерами у рамках Спеціальних програм фінансування. Аграрії зможуть не тільки придбати або обміняти врожай на необхідну продукцію (добрива, ЗЗР, насіння), а й отримати фінансування під посівну без обмеження мінімальних обсягів подальших поставок.