Кабмін запровадив бронювання військовозобов'язаних на час посівної

З метою своєчасного проведення комплексу весняних-літніх польових робіт аграрні підприємства та виробники продовольства мають подавати Мінагрополітики списки критично важливих працівників. Їм буде надана відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації та на воєнний час.

Про це повідомляє пресслужба Мінагро.

Як це працює:

  • Підприємства, установи, організації надсилають до Мінагрополітики лист із пропозиціями щодо бронювання військовозобов’язаних за визначеною формою з відповідним обґрунтуванням (зазначити в листі ПІБ, рік народження, назву підприємства і назву військкомату). Увага! Лист має містити ексель-таблицю, яку ви можете завантажити тут.
  • Мінагрополітики опрацьовує та узагальнює інформацію, отриману від підприємств, установ, організацій та надсилає до Міноборони пропозиції щодо бронювання військовозобов’язаних, які працюють у галузях агропромислового виробництва.
  • Мінекономіки видає відповідний наказ — витяг буде надіслано заявнику.

Нагадаємо, українські аграрні журналісти та дизайнери Latifundist Media розробили серію NFT токенів «NFT Патрони Підтримки України». Колекція складається з патронів розфарбованих у кольори прапора України та кольори прапорів країн, які підтримують Україну у військовій боротьбі з Росією.