Зерновий термінал МКХП перевалив близько половини всього експортованого жита

Спочатку поточного маркетингового року зерновий термінал МКХП компанії Posco International перевалив 64,4 тис. т жита, що становить понад 40% всього експортованого жита з України у цьому сезоні.

Про це повідомляє пресслужба терміналу.

Генеральний директор МКХП Цой Ха Йонг зазначив, що рішення щодо роботи з житом було дуже ризикованим.

«Динаміка експорту жита за попередні роки говорила про те, що цей ринок є мало ліквідним і є ризик для Терміналу в прийомі цієї культури. Але завдяки нашим клієнтам УДГ Трейдинг та ALFA Smart Trading, які вийшли на ринки збуту, на прямих покупців, жито показало себе як культура, яка добре обертається. Наприклад, у січні цього року ми відвантажили 22,0 тис. т жита на судно ALTHEA. Раніше такі суднові партії жита важко було навіть уявити», розповідає Цой Ха Йонг.

До того ж, МКХП значно збільшив номенклатуру вантажів, що обробляються. Цього сезону Термінал вже перевалив партії кукурудзи, ячменю, пшениці, сої та жита.

Нагадаємо, в жовтні 2021 року Україна експортувала партію жита до Туреччини. Це перша поставка української зернової в даному напрямку з 2009 року. Партію жита завантажили і відправили через зерновий термінал МКХП.