KMZ Industries розробила новий стрічковий конвеєр для лінійних елеваторів

Співголова комерційного відділу, директор з продажу KMZ Industries Олександр Небеський
Співголова комерційного відділу, директор з продажу KMZ Industries Олександр Небеський
Джерело фото: Еlevatorist.com

Компанія KMZ Industries на виставці «АгроВесна 2022» представила новий стрічковий конвеєр. Його проектуванням займалися з лютого 2021 року, а вже в липні перший конвеєр відправили замовнику. Нове обладнання підійде для лінійних та фермерських елеваторів.

Про це журналісту Еlevatorist.com розповів співголова комерційного відділу, директор з продажу KMZ Industries Олександр Небеський.

«В цьому році на виставку ми привезли стрічковий конвеєр, який успішно відпрацював один сезон у нашого клієнта, і тому ми готові презентувати його замовникам як машину, яка показує якісну і економну роботу», — зазначив Небеський.

Це стрічковий конвеєр повністю закритого типу. Продуктивність складає 150-175 т/год по пшениці. 

«Більшість конвеєрів, які використовуються в Україні та світі, це або конвеєри відкритого типу, або такі, що мають накриття зверху. Ця конструкція повністю закрита: зверху, знизу, з боків. Вона при своїй роботі герметична, практично не виділяє пил, немає просипання зерна. Працює як ланцюговий конвеєр в закритому коробі», — розповідає Олександр Небеський.

Цей стрічковий конвеєр економить електроенергію та практично не вимагає очистки після роботи.

«Днище конвеєра футировано високомолекулярним поліетиленовим полотнищем, по якому рухається стрічка, там немає підтримуючих роликів. Продукт, який накопичується знизу, по суті забирається самою стрічкою і зводиться до привідної станції, де вивантажується в точці вигрузки», — додав Небеський.

Чистити його треба лише в перевідній та натяжній станціях, де є люки обслуговування. В проміжних секціях конвеєр чистки не потребує.

Стрічковий конвеєр може бути обладнаний будь-яким мотор-редуктором.

Нагадаємо, раніше в KMZ Industries заявили, що після злиття з елеваторним напрямком Variant Agro Build компанія працює над тим, щоб представити ринку нові розробки.