Держгідрографія перевіряє альтернативні морські коридори у Чорному морі

Держгідрографія проводить позапланові проміри глибин для уточнення характеру та структури рельєфу дна в Північно-західній частині Чорного моря. Роботи проводяться у зв’язку з незаконним закриттям морського району для проведення бойових навчань Росії у виключній морській економічній зоні України і триватимуть до 14 лютого 2022 року включно. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури України.

«Ми робимо наразі все, щоб не допустити будь-які спроби блокування української логістики, зокрема морем чи небом. Саме економічна та соціальна стабільність в країні є найкращим інструментом протидії інформаційній війні, зокрема сіянню паніки» — зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Через небезпеку плавання на підходах до морських портів Одеської затоки торговельним суднам рекомендовано використовувати морський коридор у районі Дністровської банки між західною межею району навчань РФ та південно-східним краєм Дністровської банки.

Результати гідрографічних робіт будуть негайно оголошені в прибережних попередженнях, а також опубліковані в Повідомленнях мореплавцям у вигляді коректурного файлу для паперових та електронних навігаційних карт.

Нагадаємо, Росія перекрила для ракетних та артилерійських навчань на тиждень райони Чорного моря разом з судноплавними коридорами.