На елеваторі Агротехніка автоматизували подачу щепи

Щепа
Щепа

На елеваторі ТзОВ «Агротехніка» в с. Чаруків на Волині пішли автоматизували подачу щепи у теплогенератор. Щоб не залучати багато людей для безперебійної подачі щепи на елеваторі побудували так звану рухому підлогу. 

 «З її допомогою щепа автоматично подається в теплогенератор. Не потрібно зайвих робочих рук. У випадку недостатньої кількості технологічної тріски в бункері автоматично вмикається рухома підлога, і транспортерами подається щепа в приймальний бункер, звідти — таким самим механізмом в теплогенератор», — розповів начальник елеваторного господарства ТзОВ «Агротехніка» Андрій Глубіцький.

Транспортер рухомої підлоги складається з двох частин: один підіймає щепу з ями об’ємом 90 кубів, де зберігається паливо, другий доставляє її в приймальний бункер.

За словами Андрія Глубіцького, технологія рухомої підлоги ефективна, проте є свої нюанси в роботі саме зі щепою. Фракція тріски не завжди стабільна, і великі шматки деревини можуть заклинювати шнеки в приймальному бункері. Тоді в теплогенератор подається менше палива і падає температура. Тому завдання оператора — завжди звертати увагу на цей аспект роботи.