Рейдова перевалка зерна в Україні буде зростати — думка

Рейдова перевалка в Україні продовжуватиме розвиватися. Здебільшого це відбуватиметься не через «хороше життя» та якийсь фантастичний прибуток, а через неготовність портової індустрії країни своєчасно реагувати на такі тенденції, як розвиток каботажних перевезень у країні та зростання середньої суднової партії на міжнародних морських перевезеннях.

Таку думку в матеріалі «АПК-Інформ» висловив генеральний директор компанії «АП-Марін» Володимир Козакевич.

«Говорячи про перспективи, ми постійно спостерігаємо зростання середнього дедвейту судна (вантажопідйомності), що привозить або вивозить вантаж із портів країни. Бізнес це постійна конкуренція. Усі шукають способи зниження своїх витрат, у тому числі логістичних, а на флоті насамперед це збільшення дедвейту. Якщо 20 років тому судно Handysize дедвейтом 25 тис. т, що стало під навантаження зерном, було чимось величезним, то сьогодні суднові партії в 50-60 тис. т зерна — це вже практично еталон. І якщо у нас раніше була прив'язка до судна типу Panamax, багато хто говорив, що вище за цей стандарт торгівля зерном не піде, то після розширення Панамського каналу поняття судна Panamax з роками йтиме в історію», — говорить Володимир Козакевич.  

Він зазначив, що диригентами світового тоннажу залишаться Суецький і Панамський канали, але сьогодні вони вже здатні пропускати судна значно більших розмірів.