Низький попит обвалив ціни на чорноморську пшеницю до тримісячного мінімуму

Експортні котирування на пшеницю в Чорноморському регіоні знизилися до 3-місячного мінімуму. Це сталося через низький зовнішній попит і падіння ф'ючерсів. Побоювання з приводу протистояння Росії та України ослабли.

Прро це повідомляє Refinitiv Agriculture.

Ціни пропозицій на українську пшеницю з протеїном 11.5% впали до 318-320 $/т FOB для постачання у березні-квітні. Експортні ціни на українську продовольчу пшеницю впали на $18 за тиждень до 290–295 $/т СРТ/DAP-порт для постачання у лютому, на фуражну пшеницю — на $22 до 268-273 $/т. Торгівля українською пшеницею залишалася млявою, багато трейдерів повідомили про закриття своїх експортних програм.

Ціни пропозицій на російську пшеницю з протеїном 12.5% ​​втратили $10 за тиждень та опустилися до 325-330 $/т для постачання у березні. СРТ ціни на пшеницю в російських південних портах ослабли під тиском експортних цін FOB і рубля, що зміцнився.

Нагадаємо, наприкінці січня державне зернове агентство Алжиру OAIC у середу закупило продовольчу пшеницю на міжнародному тендері. Обсяг закупівлі склав приблизно 60-80 тис. т.