На Донеччині місцева влада позиватиметься до компанії, яка мала збудувати елеватор

Місцева влада міста Сіверськ (Донецька область) заявила, що протягом 1,5 року підприємство «Ельвара» не платить до місцевого бюджету за земельну ділянку, яку орендує під будівництво елеватора. Борг складає вже понад 2 млн грн. Будівництво елеватора так і не почалося.

Про це Вільному радіо розповів міський голова Сіверська Андрій Черняєв. 

«Приватна фірма «Ельвара» орендувала у Сіверської міськради 18 га землі та 3 га викупили через аукціон землі промисловості. За орендовану землю загальна сума оренди, яку вони повинні сплачувати щороку, — це 1 млн 200 тис. грн. Але наразі за майже 1,5 року оренди до бюджету не надійшло ані копійки. Зараз від нашого імені прокуратура готує позов до суду щодо розірвання договору та повернення цих коштів до бюджету», — пояснив очільник Сіверська.

Викуплена ділянка розчищена, але будівельні роботи там не ведуться. За проектом елеватор мали звести до кінця 2021 року.

Додамо, що ділянку віддали в оренду у червні 2020 року (з подальшим правом викупу). Це територія колишнього доломітного комбінату. Елеватор, який планували збудувати, передбачався потужністю 20-30 тис. т зерна з подальшим збільшенням до 100 тис. т одночасного зберігання.