Туреччина закупила партію фуражного ячменю на тендері

Державна рада із зерна Туреччини TMO на міжнародному тендері закупила близько 345 тис. т фуражного ячменю. Закупівлі є попередніми та підлягають остаточному підтвердженню найближчими днями.

Про це повідомляє Refinitiv Agriculture.

«Тендер продовжив активний період імпорту зерна Туреччиною для забезпечення внутрішнього ринку після значного скорочення врожаю зернових у країні через посуху минулого літа, за інформацією трейдерів» — йдеться у повідомленні.

Відвантаження зерна здійснюватимуть у період з 15 лютого по 10 березня до кількох турецьких портів. На тендері могли бути запропоновані партії ячменю, що вже перебувають на складах Туреччини, оскільки деякі експортери завчасно відвантажили зерно до Туреччини, щоб уникнути неодноразового підвищення мит на російське зерно.

Нагадаємо, у першому півріччі 2021/22 МР Україна значно наростила експорт ячменю до Туреччини. Його обсяг сягнув 915,6 тис. т та забезпечив цій країні другу позицію серед країн-імпортерів української зернової за вказаний період. Це стало можливим через зниження врожаю зернової в Туреччині.