На форумі Власний Елеватор Роман Хмарук поділиться досвідом роботи «стотисячника» на скрапленому газові

Директор Вендичанського елеватора Роман Хмарук
Директор Вендичанського елеватора Роман Хмарук
Джерело фото: Еlevatorist.com

Скраплений газ як альтернативне джерело палива для експлуатації елеваторів використовується давно. Відпочатку таку альтернативу розглядали зазвичай у негазифікованих регіонах та на елеваторах невеликої потужності.

Директор Вендичанського елеватора, що входить до складу «ЕПІЦЕНТР АГРО», Роман Хмарук під час дводенного Всеукраїнського практичного форуму «Власний Елеватор», організатором якого є журнал The Ukrainian Farmer, поділиться досвідом роботи елеватора-«стотисячника» на скрапленому газу.

За його словами, сушаркам, що працюють на природному газі й витрачають 1,15–1,20 м3 на зняття тонно-відсотка вологості, скрапленого газу потрібно 0,96–0,98 кг на тонно-відсоток.

«Працювати зі скрапленим газом набагато зручніше. Немає потреби постійно узгоджувати пуски й зупинки газу, виконувати повірки лічильників, уточнювати кількість споживання, подавати ліміти на рік, місяць, тиждень, день, очікувати штрафних санкцій через перебір і недобір або взагалі зупиняти сушарки через досягнення ліміту», — підкреслив Роман Хмарук.

Всеукраїнський практичний форум «Власний Елеватор» проходитиме у конференц-залі стадіону «Арена Львів» 25-26 січня.