На форумі Власний Елеватор озвучать методи ефективної експлуатації елеваторів з підлоговим зберіганням

Головний інженер ТОВ «Збаразьке КХП» Володимир Кравчук
Головний інженер ТОВ «Збаразьке КХП» Володимир Кравчук
Джерело фото: Еlevatorist.com

Використання підлогових елеваторів на сьогодні є одним з найпоширенішим способів зберігання зерна в Україні. І хоча їх почали вважати певним анахронізмом елеваторної галузі, така форма зберігання зерна має свої переваги.

Такою думкою поділився головний інженер ТОВ «Збаразький КХП» Володимир Кравчук.

Він розповість про ефективну експлуатацію та пошук рішень для елеваторів із підлоговим зберіганням під час дводенного Всеукраїнського практичного форуму «Власний Елеватор», організатором якого є журнал The Ukrainian Farmer.

«У підлогових складах зерно краще зберігається, його легше контролювати. Тому доки в нас є можливість опрацьовувати усе зерно, що надходить до підприємства, від підлогових сховищ відмовлятись не збираємось», — підкреслив Кравчук.

ТОВ «Збаразький КХП» почало функціонувати у 1960-ті роки. Підприємство придбала Корпорація «Збаразьке КХП» та поступово модернізувала, але вирішили не відмовлятися від підлогових складів. Зараз експлуатують 13 таких складів.

«До нас приїжджають представники різних виробників елеваторного обладнання і пропонують знести підлогові склади, а на їхньому місці збудувати металеві силоси. Однак я категорично не хочу цього робити», — зауважив фахівець.

Всеукраїнський практичний форум «Власний Елеватор» проходитиме у конференц-залі стадіону «Арена Львів» 25-26 січня.