Річкові перевезення — це можливість оптимізувати припортову логістику — думка

Річка — це можливість оптимізувати логістику не лише всередині країни, а й припортову. Хоча зараз багато терміналів, які готові справлятися з великими обсягами, але, наприклад, довантаження з Миколаєва судами Panamax добре здійснюватиметься саме через річку баржами.

Такою думкою в інтерв'ю для Latifundist.com поділився директор аграрного спрямування «УДГ Трейдинг» Михайло Тимощук.

«До того ж є можливість розширення водних відправлень, наприклад, до Туреччини, Греції, Лівану або острова Крит. Звісно, ​​є багато спірних питань. Але загалом це та історія, яку можна розвивати. І якщо зараз вчинити правильні дії у цьому напрямку, то вже через 5-7 років обсяги перевалки водним транспортом зростуть у 6-7 разів. Але без держпідтримки це утопія», — зазначив Тимощук.

За його словами, розвиток річкової логістики можливий за умови сприяння великих компаній, які працюватимуть на цьому ринку та вкладатимуть інвестиції.

Серед проблем річкової логістики, з якими довелося зіткнутися компанії, Тимощук вирізняє невелику ліквідність. Мало компаній-трейдерів, зацікавлених у купівлі зерна з подальшим навантаженням його на судно.

«Наскільки я зрозумів це важче, ніж відвантажити з елеватора. За відсутності правильного планування можуть бути найпростіші судна — як з одного боку, так і з іншого. Впливають і погодні умови, які можуть відкладати постачання. Також кожен трейдер має свою квоту та свої зобов'язання за терміналом. Тому він більше зацікавлений у терміналі, щоб закрити свої зобов'язання, ніж при покупці у тебе із завантаженням. Навіть якщо ти сам організуєш це завантаження», — додав трейдер.